Hanne Opdan i skogen

Bli bedre kjent med Hanne Opdan

Hanne Opdan (54) er ordfører i Ski. Etter kommunevalget 8. og 9. september håper hun å bli Nordre Follo kommunes første ordfører.

Hun bor på Langhus sammen med ektemannen Jarle. De har vært gift i 24 år og har tre voksne barn sammen.  

Barna bor på Kolbotn, Ski og Langhus.
– Jeg har alltid beveget meg mye rundt om i det som nå blir Nordre Follo. I det siste har jeg hatt ekstra god grunn til å besøke hele kommunen, sier Hanne.

Verdens beste jobb
Etter å ha sittet to perioder i kommunestyret, ble hun valgt til ordfører i 2017.
– Å være ordfører er det mest spennende og givende jeg har gjort noen gang. Jeg får møte utrolig dyktige kommuneansatte, spente barn på første skoledag, beboere på sykehjem som ønsker en aktiv hverdag, jeg får jobbe med spennende planer for byutvikling, og jeg får samarbeide med alle de flotte politikerne i kommunen, Ja, være en pådriver for å lede kommunen og utviklingen fremover, sier Hanne.

Naturen er viktig
Hanne har mange politiske hjertesaker. En av dem er å sikre fri tilgang til sjøen og marka, for Hanne elsker friluftsliv.
– Det å komme seg ut i fri natur er utrolig verdifullt for meg. Jeg elsker å ta hundene med ute på tur - enten det er langt til fjells eller nærskogene på Langhus. Nærheten til naturen er noe av det fineste vi har i Nordre Follo, og det skal vi ta godt vare på, sier Hanne.

Elsker å bli kjent med nye folk
Jobben som ordfører er allsidig, men noe av det Hanne liker best med jobben går igjen i nesten alle ordføreroppdragene. Enten det er å være med en barnehage på skogstur, vie ektepar på rådhuset, ta imot nye statsborgere eller delta på kulturelle arrangementer er det alltid noen nye mennesker å bli kjent med.

Hanne er nemlig veldig lett å prate med. Hun er genuint interessert i å vite mer om hva du er opptatt med.
– Jeg tror det å lytte til og å prate mye med vanlige folk som ikke er politikere, gjør meg til en bedre politiker.

Alle skal med
Hanne som person og ordfører har virkelig gjort Arbeiderpartiets slagord «alle skal med» til sitt eget. Hanne er raus og tålmodig ordstyrer og er opptatt av at alle skal komme frem med sine tanker og idéer.
– Jeg er opptatt av å bygge brede kompromisser der flest mulig partier kan være med på vedtakene, særlig i de store sakene, sier Hanne.

Bygger sterkere fellesskap
Samtidig er hun opptatt av at vedtakene passer med Arbeiderpartiets ideologi.
– For meg er verdiene veldig viktig. Det må sitte i ryggmargen at vi tenker på alle og bygger sterke fellesskap. Vi må løfte hele samfunnet og det de er som sitter nederst ved bordet vi må tenke mest på.

Det betyr noe hvem som styrer
Det nye kommunestyret skal lede arbeidet med å bygge en ny kommune helt fra grunnen av. Det hviler et stort og viktig ansvar på ordføreren.
– Ski og Oppegård har så mye å by på. Vi må ta vare på det beste fra begge kommuner, samtidig som vi skal bygge noe nytt, sier Hanne Opdan.

Med så mange grunnleggende valg som må tas i den neste perioden vil det bety mye hvem som får flertall.
– Det nye kommunestyret vil få mange utfordringer og beslutninger å ta stilling til. Jeg er klar til å lede, sier Hanne.

Bruk stemmeretten
De siste ukene i valgkampen blir hektisk, og kanskje møter du Hanne på stand eller ser henne i en debatt. Kanskje hun kommer på døren din med en rose eller gir deg en kaffekopp på togstasjonen en morgen.

Da håper hun at du slår av en prat, og forteller henne hva som er viktigst for deg. Men aller mest håper hun at du bruker stemmeretten.
– Vi trenger et levende lokaldemokrati, og da må folk bruke stemmen sin,
oppfordrer Hanne.